Musée en Piconrue - Het Piconrue - het piconrue

Français Deutsch Nederlands
Newsletter OK

Nieuws

Er zijn geen nieuws

Het museum en Piconrue

Het Museum en Piconrue biedt zijn bezoekers een zowel ongedwongen als soms zonderlinge duik in de wereld van een landelijke regio, sterk getekend door het katholicisme. Volkskunde, legenden, religieuze kunst, gebruiken, en volksgeloof in de Ardennen en Luxemburg zijn enkele van de thema’s die u vindt in haar tentoonstellingen en publicaties.

Naast haar wetenschappelijke en pedagogische roeping, is de eerste taak van het museum de bescherming en het behoud van voorwerpen en documenten die bedreigd worden door diefstal en verwaarlozing evenals de bescherming van mondelinge getuigenissen samengesteld uit herinneringen, gebeden, bezweringsformules, groepsgebonden gedragingen, liederen en legenden.

Het Piconrue bestudeert de mens en de gebruiksvoorwerpen van zijn geestelijke belevingwereld, van in de wieg tot in de graf, van in de kerk tot op de akkers. Het wil daarmee ook een volkskundige dimensie ontwikkelen door de Ardennees tentoon te stellen in zijn culturele en sociale uitingen en, op een meer algemene manier, de menselijke psyche in al zijn complexiteit.

Deze pagina printen | Deze pagina zenden